იგრედიენტები
მომზადების წესი
საფუარს შაქართან ერთად ვხსნით ცოტა თბილ წყალში და ვამატებთ მცირე რაოდენობით ფქვილს. ჩვენ ამ ნარევს ვუშვებთ ქაფით.
შეუთავსეთ ფქვილი მარილით.
ცენტრში გააკეთეთ ნახვრეტი და დაუმატეთ საფუარის ცომი, ნელთბილი ბულიონი, ზეთი, გამხმარი პომიდორი, დაფქული ან დაჭრილი (ან ნახევარ-ნახევარი), დაჭყლეტილი ნიორი, ორეგანო და პილპილი.
ჩვენ ვზივართ ყველაფერს ცენტრიდან გარედან, სანამ არ მივიღებთ გლუვ და ელასტიურ ფუნთუშას. დააფარეთ და გააჩერეთ ნახევარი საათის განმავლობაში.
ჩვენ კვლავ ვზილოთ და ჩავრთავთ დამატებით ინგრედიენტებს, როგორიცაა ზეთისხილი ან კაპერსი.
ისევ ფუნთუშას ვაფორმებთ და კიდევ ნახევარი საათით ღუმელის ლანგარზე ვდებთ.
ამ დროის შემდეგ პურს ვაცხობთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 15 გრადუსზე დაახლოებით 180 წუთის განმავლობაში.
გემრიელად მიირთვით