პური პიცის არომატით
ცომეული

ინგრედიენტები :
ხაჭო ბადაგი ბერი თევზი ანდუი ბროწეული გუავა სულგუნი ყველი აჯიკა ხმელი მოცვი ატამი გოგრა

     იგრედიენტები

  • 500 გრ. ძალა ფქვილი
  • 25 გრ. ახალი საფუარი
  • 1 ჩაის კოვზი შაქარი
  • 10 გრ. მარილის
  • 300 მლ. ქათმის ბულიონი
  • 1 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი
  • 250 გრ. გამხმარი პომიდორი (ფხვნილი ან წვრილად დაჭრილი)
  • 2 კბილი ნიორი
  • ორეგანო
  • წიწაკა
  • შავი ზეთისხილი ან კაპერსი (სურვილისამებრ)

                                          მომზადების წესი

საფუარს შაქართან ერთად ვხსნით ცოტა თბილ წყალში და ვამატებთ მცირე რაოდენობით ფქვილს. ჩვენ ამ ნარევს ვუშვებთ ქაფით.

შეუთავსეთ ფქვილი მარილით.

ცენტრში გააკეთეთ ნახვრეტი და დაუმატეთ საფუარის ცომი, ნელთბილი ბულიონი, ზეთი, გამხმარი პომიდორი, დაფქული ან დაჭრილი (ან ნახევარ-ნახევარი), დაჭყლეტილი ნიორი, ორეგანო და პილპილი.

ჩვენ ვზივართ ყველაფერს ცენტრიდან გარედან, სანამ არ მივიღებთ გლუვ და ელასტიურ ფუნთუშას. დააფარეთ და გააჩერეთ ნახევარი საათის განმავლობაში.

ჩვენ კვლავ ვზილოთ და ჩავრთავთ დამატებით ინგრედიენტებს, როგორიცაა ზეთისხილი ან კაპერსი.

ისევ ფუნთუშას ვაფორმებთ და კიდევ ნახევარი საათით ღუმელის ლანგარზე ვდებთ.

ამ დროის შემდეგ პურს ვაცხობთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 15 გრადუსზე დაახლოებით 180 წუთის განმავლობაში.

გემრიელად მიირთვით