ჯერ უნდა მოამზადოთ საჭირო ინგრედიენტები. გარეცხეთ ყაბაყი და ჩერი პომიდორი გამდინარე წყლის ქვეშ და გააშრეთ.
შემდეგ ყაბაყი დაჭერით დიდ კუბებად. დადეთ წინასწარ გახურებულ ტაფაზე ან გრილზე 0,5 ჩაის კოვზ მცენარეულ ან ქოქოსის ზეთთან ერთად.
ყაბაყი ტაფაზე მოამზადეთ სანახევროდ. შიგნით ოდნავ ხრაშუნა უნდა დარჩეს. წიწაკა გემოვნებით.
ჩერი პომიდორი გაჭერით ნახევრად, ან მეოთხედზე (ზომის მიხედვით). სალათის ნარევს რუკოლასთან ერთად დაუმატეთ ყაბაყი და პომიდორი. ამ რეცეპტისთვის შეგიძლიათ გამოიყენოთ ნებისმიერი ფოთლოვანი სალათი (ისპანახი, რუკოლა, აისბერგი და ა.შ.)
შემდეგ დაამატეთ ყველი მოცარელა. შეგიძლიათ გამოიყენოთ ნებისმიერი სახის მარინადის ყველი (ბრინზა, ფეტა და ა.შ.). მოსასხმელად შეურიეთ ზეითუნის ზეთი, სოიოს სოუსი, ლიმონის წვენი და თაფლი. მარილი არ ემატება, რადგან სოიოს სოუსი კერძს ოდნავ მარილიან გემოს მისცემს.
ნაზად ამოურიეთ სალათას. დადეთ თეფშებზე და მიირთვით. როგორც დეკორაცია, შეგიძლიათ სალათას მოაყაროთ გოგრის თესლი და ცოტაოდენი სეზამის მარცვლები, ასევე მოასხათ ბალზამიანი ძმარი.