ცხვრის მწვადი
ქართული სამზარეულო

ინგრედიენტები :
ბერი თევზი დარიჩინი ჩედარი ტარხუნა ანანასი

       ინგრედიენტები
 

1   კგ. ცხვრის ხორცი

 

3   თავი ხახვი

 

2   ს/კ ძმარი

 

1   კონა ოხრახუში

 

მარილი – გემოვნებით

 
                                                                                მომზადების წესი
1

ერთი კილოგრამი საკმაო სიმსუქნის ცხვრის ხორცი დავჭრათ და ჩავაწყოთ ფენებად ღრმა ჭურჭელში, რომელშიც ძმარი უნდა ჩაისხას. ფენებს შორის მოვაყაროთ დაჭრილი ხახვი, ქინძი და ოხრახუში, დავახუროთ სახურავი და ასე დავტოვოთ 3-4 საათით.

2

შემდეგ წამოვაგოთ შამფურზე და შევწვათ ჩვეულებრივი სიფრთხილით. მარილი მხოლოდ შამფურზე აგების დრო მოვაყაროთ. ლანგარზე რომ დავაწყობთ, მაშინ მოვაყაროთ მრგვალად დაჭრილი უმი ხახვი და წვრილად დაჭრილი ოხრახუში.