ქათმის მწვადი
ქართული სამზარეულო

ინგრედიენტები :
ლორი ბერი თევზი ანდუი ქლიავი ორცხობილა ტოფუ ტკბილი მდოგვი ატამი სურგუნი ანანასი

          ინგრედიენტები
 

1   კგ. ქათმის მკერდი

 

1   თავი დიდი ხახვი

 

1   კბილი ნიორი

 

2   ჩ/კ ტომატი

 

მწიკვი შავი პილპილი

 

3   ჩ/კ შაქარი

 

3   ჩ/კ მარილი

 

12  ჩ/კ სუმახი (დაფქული კოწახური)

 

12  ჩ/კ ზაფრანა

 

1   ლიტრი წყალი

 
                                                                       მომზადების წესი
1

მარინადის მომზადება: თუ მარინადს ხორცის შეწვამდე 12 საათით ადრე გააკეთებთ – ხორცი რბილი და არომატული გახდება. მარილი, შაქარი და 1 ჩ/კ ტომატი თასში მოათავსეთ. დაუმატეთ 1 ლიტრი წყალი და ურიეთ შაქრისა და მარილის გადნობამდე. ნივრის კბილი ოთხ ნაწილად გაჭერით და დაუმატეთ ნაზავს. დაუმატეთ დაფნის ფოთლები, ქათმის მკერდი, დააფარეთ თასს და შედგით მაცივარში.

2

როცა შეწვას დააპირებთ, მარინადში მოთავსებული ხორცი მაცივრიდან გამოიღეთ და წყალი გადაუწურეთ. ქათმის მკერდი საშუალო ზომის კუბიკებად დაჭერით და თასში მოათავსეთ. დაუმატეთ 1 ჩ/კ ტომატი, ზაფრანა, სუმახი და შავი პილპილი. ყველა ინგრედიენტი კარგად აურიეთ.

3

დაჭრილი ხორცი შამფურებზე წამოაგეთ და მწვადის შესაწვავად გამზადებულ მაყალზე მოათავსეთ.

4

შამფურები ხშირად ატრიალეთ, რომ ხორცი ყველა მხრიდან თანაბრად შეიწვას.

5

მიირთვით პომიდორთან და დაჭრილ ხახვთან ერთად. გემრიელად მიირთვით!