შოკოლადისა და ყავის მუსი
დესერტი

ინგრედიენტები :
ლიჩი არტიშოკი ბერი თევზი შებოლილი ძეხვი ქინძი შესქელებული რძე შებოლილი ყველი მარილი

       იგრედიენტები

 

  • კვერცხი - 3 ცალი
  • ნაღები (33-36%) - 170 მლ
  • მწარე შოკოლადი - 180 გ
  • შაქრის პუდრი - 1 სკ
  • მოხარშული ესპრესო - 2 სკ
  • რომი - 1 სკ
  • კენკრა ან ყავის მარცვლები
  • მარილი

                                                                     მომზადების წესი

შოკოლადი დაამტვრიეთ, დაასხით ყავა, 2 სადილის კოვზი ნაღები და ორთქლის აბაზანაზე გაადნეთ. შემდეგ, შეათქვიფეთ კვერცხის გულები და რომი. კვერცხის ცილა კი ათქვიფეთ მარილთან ერთად ბეზეს მასის მიღებამდე. ცალკე ათქვიფეთ დანარჩენი ნაღები და შაქრის პუდრა, სანამ კრემის კონსისტენციას არ მიიღებთ. შოკოლადის მასას შეურიეთ ჯერ ნაღები, შემდეგ კი – ფრთხილად ბეზეს მასა. მუსი გაანაწილეთ 6 ფორმაში და მოათავსეთ მაცივარში 2-3 საათით. დესერტი-მუსი გააფორმეთ ყავის მარცვლებით ან კენკრით.

გემრიელად მიირთვით