შავი ქლიავის ჯემის რეცეპტი
დესერტი

ინგრედიენტები :
ტკბილი იტალიური ძეხვი ყველი კარაქი ატამი

    იგრედიენტები

 

  • ქლიავი - 1 კგ
  • შაქარი - 800 გ
  • ძმარი - 2 სკ
  • ლიმონმჟავა - 1.4 ჩკ

                                             მომზადების წესი

ქლიავი გავრეცხოთ და კურკა გამოვაცალოთ. შემდეგ ქლიავი ბლენდერით/ჩოპერით ან ხორცსაკეპით დავაქუცმაცოთ. მიღებული პიურე გავატაროთ წვრილ საწურზე. მიიღებთ სქელ პიურეს, შემდეგ კანიანად ვაბლენდერებთ. ვაყრით 1 კგ. ქლიავზე 800 გ. შაქარს, ასევე ვამატებთ 2 სკ. ძმარს. 1/4 ჩკ. ლიმონმჟავას. ურიეთ სანამ ქაფი აქვს, შემდეგ კი ვადუღოთ მინიმალურ ტემპერატურაზე სასურველ სისქემდე. მზა ჯემი ჩავასხათ სტერილიზებულ ქილებში და მოვხუფოთ.

გემრიელად მიირთვით