ბორანო აჭარული
ქართული სამზარეულო

ინგრედიენტები :
აპოხტი შავი პილპილი

შემადგენლობა :
1. ყველი (ჩეჩილი, ე.წ. "დაპწნილი ყველი") 500გრ.
2. იაღი (მარილიანი კარაქი) 250გრ.
მომზადება :
    დაჭრილი ყველი დაალბეთ მდუღარე წყალში, შემდეგ აადუღეთ კარაქი, და ცხლად ზედ მოასხით გადაწურულ ყველზე. (ზოგი ბორანოს მომზადებისას სიმინდის ფქვილს უმატებს. როცა ყველი ცოტაა, ფქვილსა და კვერცხს მაშინ უმატებენ ბორანოს, თუმცა ეს უფრო მის თანამედროვე სახესხვაობად შეიძლება ჩაითვალოს).

გემრიელად მიირთვით