ბადრიჯანი ნიგვზით
ბოსტნეული

ინგრედიენტები :
თეთრი ღვინის ძმარი ავოკადო ბერი თევზი ქინძი ტუნა ანდუი სუშის ბრინჯი ტოფუ ტარხუნა ქაშაყი სურგუნი ქათმის ძვლები

რეცეპტის ინგრედიენტები
 

500   გრამი ბადრიჯანი

 

250   გრამი ნიგოზი

 

3   კბილი ნიორი

 

1   ჩ/კ უცხო სუნელი

 

1   ჩ/კ ხმელი ქინძი

 

1   ჩ/კ წითელი წიწაკა

 

1   ჩ/კ ყვითელი ყვავილი

 

3   ს/კ ვაშლის ძმარი

 

4   ს/კ წყალი

 

100   მლ/ლ ზეთი შესაწვავად

 

მარილი გემოვნებით

 

მწვანილი და ბროწეულის მარცვლები გასაფორმებლად

 
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

ნიგოზი და ნიორი ხორცსაკეპ მანქანაში ერთად გაატარეთ. მოათავსეთ ჯამში და დაუმატეთ სუნელები, მარილი, ძმარი და წყალი. ნიგვზიანი საკმაზის მისაღებად, ეს ყველაფერი ერთმანეთს შეურიეთ.

2

გარეცხილი ბადრიჯანი სიგრძეზე დაჭერით, თითოეული 4-5 ცალ ბრტყელ ნაჭრად. ტაფაზე ზეთი დაასხით და ბადრიჯანი საშუალო ცეცხლზე ორივე მხრიდან შეწვით.

3

შემწვარი ბადრიჯანი სამზარეულოს ქაღალდის ხელსახოცზე დაალაგეთ, რათა დაიწრიტოს. თითოეულ ნაჭერს თანაბრად წაუსვით ნიგვზიანი მასა და გადაკეცეთ შუაზე. ბადრიჯნებს დარჩენილი ნიგვზის მასა ზემოდან გადაუსვით.

4

დაალაგეთ თეფშზე და, სურვილისამებრ, გააფორმეთ მწვანილითა თუ ბროწეულის მარცვლებით. გემრიელად მიირთვით :)

  გემრიელად მიირთვით